metodaterapijamedi-tapingzanimivi clanki
     
ALI SO PEARCINGI ŠKODLJIVI?

Vsi smo že slišali o brazgotinah, ki ostajajo po operacijah ali različnih nezgodah. Malokdo je brez brazgotin, saj smo vsi bili nekoč otroci in mladostniki, mnogi pa ste že bili na kakšnih operacijah. Ste morda že kdaj slišali, da se je komu po nezgodi ali operaciji stanje poslabšalo, da je bila brazgotina rdeča, boleča, srbeča, zatrdela ali pa se je zelo težko in počasi celila? Več časa ko je minilo od posega ali poškodbe, slabše je bilo stanje ali pa so se celo začele kakšne druge težave. Za vse te težave je lahko odgovorna nastala brazgotina. Opisana stanja so namreč pokazatelj energijsko moteče brazgotine.

V njej energija lahko zastaja ali pa je sploh ni. Na ta način so področja in organi preko kože in prekinjenega energijskega pretoka preveč ali premalo hranjeni. Brazgotine so lahko zelo stare ali pa tudi ne, velike ali zelo majhne, tanke ali debele ter tudi notranje in lahko povzročajo različne motnje, ki se kažejo kot vnetja različnih organov, težave s prebavo, dihali, prostato, rodili, sklepi, kožo in včasih tudi z depresijami.

Danes bi želela opozoriti na nekaj, kar imajo radi mladi in je zelo moderno. To so pearcingi, tatoo-ji, uhani ter razna prebadanja ali rezanja na telesu. Malokdo med nami se zaveda svoje odgovornosti do takšnih modernih dodatkov. Veliko mladih, ki pridejo k nam na terapijo, ima veliko prezgodaj resne težave z zdravjem, težave, za katere zdravniki ne vidijo pravega vzroka. Sami so sicer opazili, da je na področju preboda nastala zatrdlina ali pa se mesto nikakor ne zaceli. Obupano menjajo materiale (zlato, srebro, kič...), vendar se situacija ne spremeni, večkrat se celo poslabša. To je znak, da so zagotovo prekinili normalen dovod energiji na tem področju in jih telo opozarja na nastalo prekinitev. Če to prekinitev zanemarimo, se sčasoma nekje v telesu pojavi resna motnja v obliki simptoma. Lahko nastanejo menstrualne težave, težave s prebavili, dihali. Eden najbolj motečih prebodov je prebod kože nad popkom. Le-ta prebode žilo spočetja oz. mamo yin-a ali vseh yin meridianov, ki so zadolženi, da oskrbijo celotno področje sprednjega dela telesa: od prstov na nogah do spodnje ustnice in prstov na rokah po dlani. Istočasno pa to vpliva tudi na yang meridiane, ki so odgovorni za področje od zgornje ustnice, preko glave do stopal. Ker je celotna oskrba telesa motena, poskuša telo to motnjo nekako izenačiti, zato napolni določen meridian bolj, drugega manj. To pa po vedi o energijskem pretoku predstavlja neravnovesje, zato se odrazi na telesu kot simptom. Sprostitev pretoka v brazgotini oz. deblokiranje brazgotin po Penzel-u, terapevtu, ki je v 60-ih letih razvil metodo terapije meridianov brez iglic - AKUPUNKTNO MASAŽO (orig. ACUPUNCT-MASSAGE nach PENZEL), prinaša zelo dobre rezultate. Obravnava namreč celoten energijski pretok preko določenega dela meridianov, nato pa se po četrti ali peti terapiji sprosti pretok v brazgotinah. Stanje pri posamezniku se stabilizira v različnem času. Lahko takoj po deblokadi brazgotine, gotovo pa v dneh po terapiji. V sklopu terapij opravimo večkratno testiranje teh brazgotin, tako da je stanje ob koncu optimalno za vsakega posameznika. V obdobju med terapijami pa priporočamo uporabo energijskega gela ali kreme, ki podpirata energijski pretok.

Pripravila: SIMONA SAKAČ


nazaj na vrh [...]

 

 

 

ZA ZDRAVNIŠKO PRAKSO PREIZKUšENO ZDRAVILSTVO [...]

ALI SO PEARCINGI ŠKODLJIVI [...]

APM IN FANTOMSKE BOLEČINE [...]

OBRAVNAVANJE MOTNJE BRAZGOTIN ZA HITREJŠE OKREVANJE Z VIDIKA AKUPUNKTNE MASAŽE po PENZEL [...]